Stop 0x00000050 during WinXP installation

Stop 0x00000050 during WinXP installation

Post by SmFrb2 » Fri, 30 Apr 2004 18:01:04


Hello all,

I'm getting quite desperate. During installation of XP the installation BSOD's with STOP error 0x00000050 just after the first reboot.

This happens *every* time at the same place/time.

What I've done so far is

* Reformatted HDD (lowlevel + WinXP installation way of format (both)
* Tested with different versions of XP (Pro, Home(sp1)
* Replaced RAM twice (not faulty but all suggestions so far pointed me to RAM failures
* Replaced HDD (bought a brand new (despite the fact the other hdd was about 3months old)
* Replaced Motherboard (replaced a MSI 875 Neo with Asus P4C800-E Deluxe

All installation attempts has been made with a minimum of components (ie no sound/lancard etc)

My rig (as it's configured during install)
Asus P4C800-E Delux
512Mb Kingston Hyper
1 WD 36/10k HD
Powercolor Radeon 9800pro

I fresh out of options, any help/suggestions are highly appreciated

Regard

Jako
 
 
 

Stop 0x00000050 during WinXP installation

Post by Will Denn » Fri, 30 Apr 2004 18:54:33

Hi

Try the following link to MVP Jim Eshelman's web page:

http://www.yqcomputer.com/ #0x50

--

Will Denny
MS-MVP Windows - Shell/User



| Hello all,
|
| I'm getting quite desperate. During installation of XP the installation BSOD's with STOP error 0x00000050 just after the first reboot.
|
| This happens *every* time at the same place/time.
|
| What I've done so far is :
|
| * Reformatted HDD (lowlevel + WinXP installation way of format (both))
| * Tested with different versions of XP (Pro, Home(sp1))
| * Replaced RAM twice (not faulty but all suggestions so far pointed me to RAM failures)
| * Replaced HDD (bought a brand new (despite the fact the other hdd was about 3months old))
| * Replaced Motherboard (replaced a MSI 875 Neo with Asus P4C800-E Deluxe)
|
| All installation attempts has been made with a minimum of components (ie no sound/lancard etc).
|
| My rig (as it's configured during install) :
| Asus P4C800-E Deluxe
| 512Mb Kingston HyperX
| 1 WD 36/10k HDD
| Powercolor Radeon 9800pro
|
| I fresh out of options, any help/suggestions are highly appreciated.
|
| Regards
|
| Jakob
|


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.yqcomputer.com/ ).
Version: 6.0.672 / Virus Database: 434 - Release Date: 28/04/2004

 
 
 

Stop 0x00000050 during WinXP installation

Post by SmFrb2 » Fri, 30 Apr 2004 19:16:07

Thanks, I've read through that (and referenced documents) a couple of times in the past (been dealing with this issue for a while).

Unfortunately I've had little success. The only thing that can get me going (1 out of 15 tries) is to disabel HyperThreading - but that's not an option an the moment.

The only pieces of HW I'v so far not replaced is the CPU and the PSU. I guess the CPU would be the next step ..

Thanks anyway

/ Jakob
 
 
 

Stop 0x00000050 during WinXP installation

Post by Malk » Fri, 30 Apr 2004 22:21:26


Horrible as that sounds, Jakob, what's left but the processor? I
actually doubt it's the power supply. Good luck - these hardware
failures are just terrible to troubleshoot sometimes.

In sympathy,

Malke
--
MS MVP - Windows Shell/User
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
"Don't Panic!"
 
 
 

Stop 0x00000050 during WinXP installation

Post by SmFrb2 » Fri, 30 Apr 2004 22:46:03

Just the answer I was not looking for :

Anyway, I'll just try to get ahold of a new / fully functional processer then. Thanks to all who replied

/ Jakob