XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

Post by Chet » Mon, 08 Dec 2003 05:18:05


After 3 days of researching, reading, downloading,
testing, I've about gone crazy, so please, please help.
----
Upgraded from ME to XP on a Compaq Presario 7EL147
(7000T). Can't get a new Canon LiDE 30 Scanner to
work. Real problem appears to be that ALL of my USB
Devices show as "Unknown Devices" under the corresponding
USB Root Hubs. This includes the keyboard, which does
work as far as normal operations. In Safe Mode, all USB
Devices are recognized for what they are.

1. My PC should be able to operate with XP, right?
2. If so, what else do I need to try? I'm pretty sure
I've seen every article between Msft, Compaq, and Canon,
but perhaps I'm missing something simple.

Thanks in advance!
Chet

PS. I also appear to have a problem with my firewire now
too, which worked fine in ME. Get some Video Decoder
error. Oh well.
 
 
 

XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

Post by Jim Mackli » Mon, 08 Dec 2003 05:29:16

Compaq shows ONLY driver updates for ME and W98 for your
computer.

http://www.yqcomputer.com/



"Chet" < XXXX@XXXXX.COM > wrote in

| After 3 days of researching, reading, downloading,
| testing, I've about gone crazy, so please, please help.
| ----
| Upgraded from ME to XP on a Compaq Presario 7EL147
| (7000T). Can't get a new Canon LiDE 30 Scanner to
| work. Real problem appears to be that ALL of my USB
| Devices show as "Unknown Devices" under the corresponding
| USB Root Hubs. This includes the keyboard, which does
| work as far as normal operations. In Safe Mode, all USB
| Devices are recognized for what they are.
|
| 1. My PC should be able to operate with XP, right?
| 2. If so, what else do I need to try? I'm pretty sure
| I've seen every article between Msft, Compaq, and Canon,
| but perhaps I'm missing something simple.
|
| Thanks in advance!
| Chet
|
| PS. I also appear to have a problem with my firewire now
| too, which worked fine in ME. Get some Video Decoder
| error. Oh well.

 
 
 

XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

Post by Chet » Mon, 08 Dec 2003 08:31:44

Yeah, I noticed that too, after the upgrade. I ran the
Msft XP Upgrade Advisor, and it didn't appear I would
have any USB problems, etc. Also, I thought I saw many
other posts at Compaq where 7000T series worked with XP.

Any other ideas for workaround? Thx for replying.


?
lc=en&pagetype=software&prodId=compaqpres94641&sw_lang=en&
submit.y=6&submit.x=11&cc=us

corresponding
USB
Canon,
now
 
 
 

XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

Post by Cari MS-MV » Mon, 08 Dec 2003 13:22:47

Have one more go at Uninstalling them from the Device Manager, rebooting the
PC and see if XP redetects them and installs the correct drivers. If still
nothing, and this is a desktop, think about purchasing a separate PCI USB
2.0 card and use that instead.

Cari
www.coribright.com
 
 
 

XP not recognizing USB Devices; Unknown Device

Post by Chet » Wed, 10 Dec 2003 06:45:31

Thanks Cari!

I may end up buying that PCI. I found some new info
though>

Unknown!

Sure seems like an XP issue, doesn't it? If it loads them
in correctly during 1st restart, I would think the pc side
of things is okay, yes?

Thanks again!
Chet


Manager, rebooting the
drivers. If still
separate PCI USB
message

XP.
your
lc=en&pagetype=software&prodId=compaqpres94641&sw_lang=en&

help.
does
sure