unspecified error in opening a project

unspecified error in opening a project

Post by SVQ » Tue, 08 Nov 2005 09:51:49


I have a complex project for my husband 50, I put a lot of clips together
matching it with sound, frame by frame, a lot of work, saved the project -
Movie Maker does not want to open it with the message "unspecified error"
First I thought it might be memory problems. I cleaned the harddrive,
killed some big files which were in ollectionfor some projects. I have
700 Mb RAM and 17 Gbt harddrive disk memory, so the memory should not be a
problem.
I tried to save just a little project, with one clip it gives the same
error and does not open it.
By some reasons it opens all the collection, even when I don need it in
my new project. I suspect that it wants to find all the references, even the
old and deleted ones and does not want to work on the new project without it.
Allright, I made my N6 attempts to save at least a small part of the
project (700 Mbt) as a movie, and not only as a project. Save as a movie,
please, all the clips are in the directory in front of me, no crosses all
of them are playing fine Nope, it says that can save as it is missing
some clips or sources are missing or modified. I did not touch the sources,
but edited a clip directly in the timeline.
By some reasons it keeps memory of my very first project, which I lost,
and so I deleted references to it. When I try to save it as a movie or when I
check new project file properties it shows the 1st project nameDoes it let
me to work on the new project or I am stuck with the unfinished old one?

I check CPU usage when it is frozen - only 2-4 % in use, and the "program is
running"

I aksed papaJohn - he sent me to read his comments, thank you very much, but
I did not find the answer to my problem

I am struggling with this project (5 converted vobs to AVI) for a week, I
aready work by small pieces, but I can't open them also now, and the matter
is simple, there is something wrong in WMM - I can't afford loosing all my
work.

Over to somebody who knows...
IT
 
 
 

unspecified error in opening a project

Post by Graham Hug » Tue, 08 Nov 2005 21:12:53

you converted the vons to avi, but what sort of avi?

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com

 
 
 

unspecified error in opening a project

Post by SVQ » Wed, 09 Nov 2005 12:38:03

avi - compressed MPEG4 video Codec V... - can't see the whole line. I
transfer it from vob using div2avi program

I have to re-load the laptop after every step of the project, which is 5
minutes long...
I started several small pieces (4) each 4-6 minutes, in order to make the
movie of one hour - Movie Maker freezes and can't "chew" any longer
project... It seems that I have to do 10 or so of pieces, but the bigger the
collection, the more disfunctional my laptop becomes... It does not want even
to restart until I push the power button...

I keep most of the clips and wav files on the desktop and access to it
through the network - still does not help in functioning... It complaines on
insufficient resources when I import a file from a desktop to the collection,
so I should shut down the laptop and then only it let me import...

Any ideas what's next?
 
 
 

unspecified error in opening a project

Post by Graham Hug » Thu, 10 Nov 2005 00:18:57

MM does not work well with this type of file, see if you can find a
converter to change it to dv-avi or wmv, then import into MM.

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com