two scanners

two scanners

Post by Mari » Thu, 30 Oct 2003 15:14:47


This is a multi-part message in MIME format.


Hi all,

Any known problems of installing two scanners to the XP?

I've tried to install a Fujitsu scanner M3093DG (SCSI) and a HP OfficeJet Pro 1170C (USB). The installation are OK but failed to make them work properly - seems to work a little while but later on giving out error message "Twain driver v.9.11.032.0, the specified image scanner is being used, code : DS41005" with a number of prints, first time printing is OK.

I'd tried to re-install the two again, but without any help.

Any hints?

Thanks and rgds
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2800.1264" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<DIV><FONT size=2>Hi all,</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2>Any known problems of installing two scanners to the
XP?</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2>I've tried to install a <SPAN
class=645152102-28102003>Fujitsu scanner M3093DG (SCSI) and a </SPAN><SPAN
class=645152102-28102003>HP OfficeJet Pro 1170C (USB). The installation are OK
but failed to make them work properly - seems to work a little while but later
on giving out error message "Twain driver v.9.11.032.0, the specified image
scanner is being used, code : DS41005" with a number of prints, first time
printing is OK.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003></SPAN></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003>I'd tried to re-install the two
again, but without any help.</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003></SPAN></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003>Any hints?</SPAN></FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003></SPAN></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2><SPAN class=645152102-28102003>Thanks and
rgds</SPAN></FONT></DIV></BODY></HTML>
 
 
 

two scanners

Post by Richar » Thu, 30 Oct 2003 22:56:18

his is a multi-part message in MIME format.


As an ordinary user I can confirm that XP does not take too kindly to having two or more USB scanners active at a time . I believe the same applies to two or more SCSI scanners. You have come up with a different configuration which is causing the same kind of problem.
Suggested workaround. To use the SCSI scanner first disconnect the USB connection to the USB scanner. It will then be invisible to the system and the SCSI scanner should then work, most likely without having to reboot.
To use the USB scanner try disabling the SCSI scanner via device manager and then remake the USB connection.

Best of luck Richard
"Maria" < XXXX@XXXXX.COM > wrote in message news:bnnlsr$cdq$ XXXX@XXXXX.COM ...
Hi all,

Any known problems of installing two scanners to the XP?

I've tried to install a Fujitsu scanner M3093DG (SCSI) and a HP OfficeJet Pro 1170C (USB). The installation are OK but failed to make them work properly - seems to work a little while but later on giving out error message "Twain driver v.9.11.032.0, the specified image scanner is being used, code : DS41005" with a number of prints, first time printing is OK.

I'd tried to re-install the two again, but without any help.

Any hints?

Thanks and rgds
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2800.1264" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>As an ordinary user I can confirm that XP does not
take too kindly to having two or more USB scanners active at a time . I believe
the same applies to two or more SCSI scanners. You have come up with a different
configuration which is causing the same kind of problem.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Suggested workaround. To use the SCSI scanner first
disconnect the USB connection to the USB scanner. It will then be invisible to
the system and the SCSI scanner should then work, most likely without having to
reboot.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>To use the USB scanner try disabling the SCSI
scanner via device manager and then remake the USB connection.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Best of luck Richard</FONT></DIV>
<BLOCKQUOTE dir=ltr
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
<DIV>"Maria" <<A
href="mailto: XXXX@XXXXX.COM "> XXXX@XXXXX.COM </A>> wrote
in message <A
href="news:bnnlsr$cdq$ XXXX@XXXXX.COM ">news:bnnlsr$cdq$ XXXX@XXXXX.COM </A>...</DIV>
<DIV><FONT size=2>Hi all,</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2>Any known problems of installing two scanners to the
XP?</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT size=2>I've tried to install a <SPAN
class=645152102-28102003>Fujitsu scanner M3093DG (SCSI) and a </SPAN><SPAN
class=645152102-28102003>HP OfficeJet Pro 1170C
 
 
 

two scanners

Post by Alan Brown » Fri, 31 Oct 2003 01:21:56


I have 1 scanner on a paralell port and 1 scanner on firewire. (WinXP).
No probs.