problem using p.multi in IDL 5.3/IRIX

problem using p.multi in IDL 5.3/IRIX

Post by William C. » Thu, 30 Mar 2006 00:04:59


OK, I throw myself on the good offices of the group. Running IDL 5.3
under SGI IRIX 6.15, I can't manage to get two plots up-and-down
on a portrait PostScript page. No setting of !p.multi that I've
tried does it. I can get two plots sharing the top half of the page,
each very wide and short, or the ostensible lower plot landing on
top of the upper one (overplotted, as far as I can tell) with a message:
DEVICE: PostScript preview incompatible with multiple pages

I would have thought that setting !p.multi=[2,1,2] or [0,1,2] would get me
there, but that results in two plots squeezed vertically sharing the
top half of the page. Feel free to point out what blindingly obvious
thing I'm repeatedly missing - we have two *** agers at home, so
I'm under no illusions of mental adequacy.

Thanks,

Bill Keel
Astronomy, University of Alabama
 
 
 

problem using p.multi in IDL 5.3/IRIX

Post by Paolo Grig » Thu, 30 Mar 2006 00:35:14

Something like

device,ysize=28,yoffset=1

after the set_plot,'PS' command
could solve your problem. The sizes are in cm, fit them to
your paper size.

Ciao,
Paolo

 
 
 

problem using p.multi in IDL 5.3/IRIX

Post by David Fann » Thu, 30 Mar 2006 00:50:29

William C. Keel writes:


My guess is that you have either a POSITION keyword set
on your plot commands, or you have !P.POSITION set. That
will really cause !P.MULTI to go crazy. :-)

Cheers,

David

--
David Fanning, Ph.D.
Fanning Software Consulting, Inc.
Coyote's Guide to IDL Programming: http://www.yqcomputer.com/
 
 
 

problem using p.multi in IDL 5.3/IRIX

Post by William C. » Thu, 30 Mar 2006 06:28:51


(sound of hand slapping forehead) Thanks!! That did the trick. Looks
like the default ysize was just smaller than it was looking for
(I had tried setting to 24.0 at one point wtih no joy)

Now back to my next attempt at pre-empting a referee's comment...

Bill Keel