nVidia network driver problem

nVidia network driver problem

Post by hrvoj » Fri, 09 Jan 2004 06:31:27


after I install network driver
NVIDIA_nforce-1.0-0261.rh90up_2.4.20_6.athlon.rpm
I made
modprobe nvnet
and get message:
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
skb_over_pan
ic_R712a47ec
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
softnet_data
_Rf8a98481
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
netif_rx_Rad
ae146a
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
eth_type_tra
ns_Rbe3f1075
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
__kfree_skb_
Rdaba6be9
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
alloc_skb_Re
1ba4853
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol
__netdev_wat
chdog_up_R9fabb2e3
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o:

Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. The module may be trying to access
GPLONLY symbols but the problem is more likely to be a coding or
user error. Contact the module supplier for assistance, only they
can help you.

/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod
/lib/modules/2.4.20-6/k
ernel/drivers/net/nvnet.o failed
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod nvnet failed

can somebody help me! How to make my eth0 working?
 
 
 

nVidia network driver problem

Post by Sybren Ste » Fri, 09 Jan 2004 09:12:57


PS: Don't worry about it, I understand not all Croatians speak perfect
English. Just pulling your leg here.

--
(o_ Q: God, root, what is difference?
//\ A: God can change the byte order on the CPU, root can't.
V_/_

 
 
 

nVidia network driver problem

Post by hrvoj » Fri, 09 Jan 2004 19:42:17


yes I did, and I try after:
tar -xvzf NVIDIA_nforce-1.0-0261.tar.gz
cd nforce
make
make install

but I got this messages after 'make':
......
.....
.....
nvnet.c:1331: warning: implicit declaration of function
`netif_device_detach'
nvnet.c: In function `nvnet_resume':
nvnet.c:1347: dereferencing pointer to incomplete type
nvnet.c:1350: dereferencing pointer to incomplete type
nvnet.c:1355: warning: implicit declaration of function
`netif_device_attach'
nvnet.c: At top level:
nvnet.c:99: storage size of `nvnet_driver' isn't known
make[1]: *** [nvnet.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/nforce/nvnet'
make: *** [nvnet_make] Error 2

thanks for help, but what now?
 
 
 

nVidia network driver problem

Post by adam shrod » Sat, 10 Jan 2004 19:16:47


Not to be rude, but have you RTFM?
http://www.yqcomputer.com/
ReleaseNotes_Linux_nForce_1.0-0261.html#SECTION00070000000000000000

alias eth0 nvnet
in /etc/modules.conf and issue the command manually or restart the
computer

And proceed to make sure your networking components check out in BIOS.

Do 'modinfo nvnet' and 'lsmod', does nvnet list as being there? If yes,
good, otherwise you'll want to remake the module by entering into kernel
sources and issuing the 'make modules' command.