Problems installing SuSE 9.0 on Dell PowerEdge 6300

Problems installing SuSE 9.0 on Dell PowerEdge 6300

Post by quadsto » Thu, 15 Jan 2004 02:21:10


I'm trying to install SuSE 9.0 on a Dell PowerEdge 6300 server.
This has a PERC 2/SE RAID controller (Really LSI Logic Megaraid).
I've managed to install Red Hat 9 without any problem.
When I try SuSE 9.0m I do a manual install and add drivers for "megaraid2" and
the the network and other SCSI cards (eepro100 and aic7xxx).
It installs OK, but on the first boot it can't see the system disk.
It gives the error:

VFS: Cannot open root device "sda2".

The disks are set up as one RAID 5 logical drive.

Anyone have any experience of this hardware with SuSE?


Michael
 
 
 

1. HP Scanjet 6300 C - Problem with New XP Install

2. Dell E171FPb on SuSE 9.0 Pro

Recently loaded SuSE 9.0 Pro on my new dell and it loaded like a
charm. Display during install was 1280x768, no errors, no problems.
Full system install was clean.

When I rebooted, the system came up in 320x240. No joke. And there
were no configuration options to change it. When I run yast, it
doesn't recognize my monitor. I've tried every Dell monitor listed,
and yast still errors out and won't finalize the configuration. The
system won't even boot to X now; it errors and dumps me at a command
prompt. That's fine, of course; I'm not totally green, but I'd like to
have a fully functioning OS, thank you very much.

What I've tried:

Modifying yast (didn't work.)
Modifying XF86Config. (Settings are already there, system doesn't
recognize them)
Changing monitor settings. (Didn't work.)
Checked SuSE database. (My monitor is listed as "unknown".)

Anyone have any suggestions? The system is new and I just dropped $400
on a monitor that works fine with other operating systems (who shall
remain nameless), and worked fine for the installation of SuSE. I'm
looking for any suggestions for a work-around.

Thanks in advance for any help anyone can suggest.

BlackDaemon
XXXX@XXXXX.COM

3. Dell X200 SUSE 9.2 install - Firewire CD problems

4. IPAQ T-Mobile 6300 Reserve Battery Problem

5. Installing SBS 2003 on Dell PowerEdge

6. New Install SBS2003 and Dell PowerEdge 2800 Server

7. SBS 2K3 Premium-SP1 -Dell PowerEdge 1800-Install Open Manage Suite; or not?

8. Attempting to install Vista RC1 on Dell PowerEdge 600SC fails...?

9. Stability problem on PowerEdge (SuSE 9.3)

10. Problems WITH IPAQ 6340 (6300 series)

11. NEWBIE Question: How to install W2K server on to a Dell Poweredge 2600

12. Install SBS 2003 (Action Pack DVD) onto a Dell PowerEdge

13. having trouble installing dell poweredge 700 with PERC 4/SC card

14. Trouble Installing Win2k3 x64 on Dell PowerEdge 2850

15. Scratch install of Red Hat Linux 7.3 on a Dell Poweredge 1850