"Object Expected" error when switching to edit mode

"Object Expected" error when switching to edit mode

Post by Matt Delf » Wed, 25 May 2005 07:04:20


Greetings,



I have been having problems today with one of my MCMS servers whenever I try
to switch from "live mode" to "edit mode". After logging in to my content
authoring server, clicking on the "Switch to Edit Site" link on the default
console returns an "object expected" error. When I do this from a
workstation with Visual Studio installed and I have the option of debugging
I can dig further and determine that the source of the error is the
following block of code:



<A id="SwitchToPresentationUnpublishedAnchor" href="#"
onclick="CMS_preparePostbackUrl('/NR/exeres/5944036D-0716-4645-A613-13BA64E9
41C1,frameless.htm?NRMODE=Unpublished&WBCMODE=PresentationUnpublished&wbc_pu
rpose=Basic');__doPostBack('DefaultConsolePortalHomepage$Console1$Presentati
onPublishedModeContainer1$SwitchToPresentationUnpublishedAction1','');return
false" target=_self>
Switch To Edit Site
</A>



To further complicate matters, I do NOT get this error if I perform these
steps from the content authoring server itself. I recently did an update of
the underlying aspx template files and the web application from my
development server, but everything is working fine on that server. Does
anyone know WHAT this message means, WHAT "object" is the webpage expecting
and HOW I can get passed it?



Thanks,

Matt Delfs
 
 
 

"Object Expected" error when switching to edit mode

Post by TWFyayBDYX » Wed, 25 May 2005 09:41:03

I'm having a similar problem:
Here's the standard fix which seems to help most people (page will load then
wait a while, and it will move to article)
http://www.yqcomputer.com/ +2002+-+(complete)+FAQ.htm#21B7B163-820E-439C-9D36-24A94BB15B30

Deeper discussions:
http://www.yqcomputer.com/

This happens for me intermittently, if I view source, good pages show:

<script language="javascript" type="text/javascript" ...
src="/MyCMSApp/CMS/WebAuthor/Client/CommonClient.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/Windows.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/Console.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/OptionsClient.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/JavaScriptUIStrings.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/Dates.js"></script>
src="/EFISalesPortal/CMS/WebAuthor/Client/AuthFormClient.js"></script>

But then I go to an ASP.NET, non-posting, or non-channel page, I go back to
a posting and BOOM! these lines DO NOT appear in my "view source" and I get
the same error. Help?

I hope your problem is easily fixed!

 
 
 

"Object Expected" error when switching to edit mode

Post by Stefan [MS » Wed, 25 May 2005 16:51:31

Hi Matt,

that sounds like the following issue:
http://www.yqcomputer.com/ +2002+-+(complete)+FAQ.htm#21B7B163-820E-439C-9D36-24A94BB15B30

Cheers,
Stefan

--
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights

New to MCMS?
Check out this book: Building Websites Using MCMS: http://www.yqcomputer.com/
----------------------
 
 
 

"Object Expected" error when switching to edit mode

Post by Matt Delf » Thu, 26 May 2005 01:58:19

ark & Stefan,



Thank you for your replies. Unfortunately, this article doesn't address my
particular issue as none of the potential "reasons" for this error seem to
apply. To complicate matters, I only encounter this error from remote
workstations. When I am working directly on the authoring server itself
everything works fine. I did remedy the problem by removing a secondary CMS
site that I recently created. This site was an independent IIS site,
sharing the CMS database but referencing a different "top-level" channel.
Since this new site shares the database, I intended to use many of the same
templates that I created for the original site. I made these templates
accessible to the new site by creating a virtual directory pointing to the
location of the existing ASP application. This configuration works
perfectly on my development environment. I have full authoring access on
both development server sites from any remote workstation. However the
secondary site seems to be interfering with the original site on my
authoring server. Do you have any ideas as to why I encounter this error on
one server and not the other, or any suggestions regarding how can I prevent
such interference when I create this second site on subsequent servers?



Thanks,

Matt Delfs

"Stefan [MSFT]" < XXXX@XXXXX.COM > wrote in message
news: XXXX@XXXXX.COM ...
http://download.microsoft.com/download/4/2/5/4250f79a-c3a1-4003-9272-2404e92bb76a/MCMS+2002+-+(complete)+FAQ.htm#21B7B163-820E-439C-9D36-24A94BB15B30
http://tinyurl.com/6zj44
content
onclick="CMS_preparePostbackUrl('/NR/exeres/5944036D-0716-4645-A613-13BA64E9
41C1,frameless.htm?NRMODE=Unpublished&WBCMODE=PresentationUnpublished&wbc_pu
rpose=Basic');__doPostBack('DefaultConsolePortalHomepage$Console1$Presentati
onPublishedModeContainer1$SwitchToPresentationUnpublishedAction1','');return
these
update


 
 
 

"Object Expected" error when switching to edit mode

Post by Stefan [MS » Thu, 26 May 2005 02:04:23

i Matt,

please check your iis log for 404 errors when the problem occurs.

Cheers,
Stefan

--
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights

New to MCMS?
Check out this book: Building Websites Using MCMS: http://tinyurl.com/6zj44
----------------------


"Matt Delfs" < XXXX@XXXXX.COM > wrote in message
news: XXXX@XXXXX.COM ...