Malware seen during scan but Norton not seeing it.

Malware seen during scan but Norton not seeing it.

Post by TEFOZHJ » Fri, 09 Mar 2007 06:58:13


I have XP Media edition and Norton Internet Security 2007.

During a norton scan, in the scan window where it shows the files being
scanned I see several malware items such as ZBKAngel, PC-Keylog PRO, and
several others; but when the scan is finished Norton does not detect them and
I get an all-okay message.

ZBKAngel is a backdoor from what I've been able to find out. Not being able
to get any help from Symantec I decided to do a "DOD wipe" and reload.

After reloading with the restore disk I installed norton. Before connecting
to the LAN or internet I then did a scan and watched the scan window. During
the scan ZBKAngel showed up in the window again! This tells me that it is
either a backdoor in the windows system itself or in the norton software! I
did a nine pass wipe of the system before reload and also a complete format.
Does anyone have any knowledge of this?

So, after norton is completely setup and active I connect to the windows
update for all updates and do the same with norton. I did not go to any other
site.
I disconnected from the internet and did another scan and found that all of
the same stuff was back again! ARRggg!

Is it possible for a cable modem or router to contain malware or script to
install it?

Also where the heck did ZBKAngel come from??? Is this built into the OS or
norton?

Any help would be greatly appreciated, thank you!

Landru
 
 
 

Malware seen during scan but Norton not seeing it.

Post by Julian M D » Sat, 10 Mar 2007 13:13:56

Hi Landru,
have you seen this?
http://www.yqcomputer.com/

--
Julian M Dragut
www.networkmanager.org