Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Jacky » Wed, 31 Aug 2005 07:58:04


Hi

I cleaned my tabletpc from unnessessary files and the obvious happened.
I've lost some important files at the same time. Now I can't
connect using wireless connection - even the wireless connection icon is
lost. How do I get the wireless connection back? Do I have to reinstall
the whole tabletpc? Is there any minor solutions?

The tabletpc is Acer 102TI and the system is Tabletpc 2005 and the wired
connection works perfectly.
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Chris H » Wed, 31 Aug 2005 08:21:33

Use System Restore and a Restore Point from before you made the changes. If
you're not running System Restore, have your tried setting up the wireless
again? Make sure you've got Wireless Zero Configuration enabled in Control
Panel/Administrative Tools/Services. Make sure your wireless is turned on,
then configure the connection again in Network Connections by creating a new
connection.
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP/Tablet PC
Tablet Creations - http://www.yqcomputer.com/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone

 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Jacky » Thu, 01 Sep 2005 04:40:03

Thanks for the advice, it's working again.
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Chris H » Thu, 01 Sep 2005 04:44:32

Good deal. Now don't repeat whatever it was to blow it away. LOL!
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP/Tablet PC
Tablet Creations - http://www.yqcomputer.com/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Jacky » Sun, 04 Sep 2005 16:47:48


Hmmm... I seem to have the trouble connecting wireless again when using
the wireless button. This time the warning note is a bit different:

c:\Program Files\ACER\Launch Manager\HotkeyApp.exe

"I cannot find out the Wireless utility"

I can open the wireless connection with the button, but before that I
have to start manually Wbutton.exe from the Launch Manager folder. (This
only once per session.)

If I understand correctly there is something wrong in my windows start
prosess?
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Chris H » Sun, 04 Sep 2005 22:44:51

Your "hotkey" application may be corrupt. See if you can either download
the latest application from Acer's web site or reinstall off your recovery
CD. Otherwise, I would contact Acer support. From my location (U.S.), I
can't draw up with 102TI information.
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP/Tablet PC
Tablet Creations - http://www.yqcomputer.com/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Jan Wagne » Sun, 04 Sep 2005 23:17:13


If enabling/disabling wlan works when wbutton.exe is running (for
reference, that exe is always running on my Acer C300), then you can
add a link to the .exe into Start=>Programs=>Startup folder.

Alternatively, start regedit and add into
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
a new string value named Wbutton, with the contents
"C:\Program Files\ACER\Launch Manager\Wbutton.exe"
(or where your exe is).

Or just go to the Acer support site
http://www.yqcomputer.com/
and download then reinstall the notebook manager tool. Maybe the
wireless change tool, as well. I can't speak for the C100 but if
you've and old BIOS then a BIOS update might help too, at least in
the C300 series it fixed flaky wireless (but may not be the case for
C100).

- Jan
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Chris H » Sun, 04 Sep 2005 23:23:55

Were you able to find any information on the 102TI which Jacky has?
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP/Tablet PC
Tablet Creations - http://www.yqcomputer.com/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Jan Wagne » Sun, 04 Sep 2005 23:45:20


Acer 102Ti, to my knowledge, is a "synonym" for the Acer C102Ti
which is part of the Acer TravelMate C100 Series, so the download
link I gave should apply to Jackys tablet.

The hotkey tool set appears to be the same as for the C300 series.
The presented regedit solution worked for me after same issue after
accidental system (too)fine tuning :), on C300. Hope it helps.

regards,
- Jan
 
 
 

Lost wireless connection (icon and the connection) totally

Post by Chris H » Sun, 04 Sep 2005 23:55:08

Hope so, too. 8-) Thanks for posting.
--
Chris H.
Microsoft Windows MVP/Tablet PC
Tablet Creations - http://www.yqcomputer.com/
Associate Expert
Expert Zone - www.microsoft.com/windowsxp/expertzone