No sound from WMP11, system sounds okay, iTunes, Rhapsody, etc

No sound from WMP11, system sounds okay, iTunes, Rhapsody, etc

Post by TmVpb » Wed, 27 Jun 2007 08:58:00


i Neil,

I resolved my problem, but wanted to thank you for responding and tell you
of the resolution.

To answer your questions:
- I was trying to listen to MP3 and WMA files
- No sound was produced even when I played a CD
- No, mute was not selected

I resolved the issue by selecting Speakers in the devices section, and
changing what was there to something else. I saved my selection and it still
did not work. I then ran DXDIAG and went through the sound tests. All
worked fine. I went back into WMP and set the Speakers back to what it was
supposed to be. It then started working. Sorry I can't be more specific.

Thanks again for the response.
Neil


"Neil Smith [MVP Digital Media]" wrote:

 
 
 

1. SOUND sound SOUND sound SOUND sound !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. System Sound Events cause system to wait till sound finishes...


Hi Everybody-


I have actually been seeking resolution of this problem for a year now. I
have installed xp on many, many systems and have never seen this problem
before.

Seems like every sound that is attached to a system event like select, menu
command, and menu popup, causes the operating system to pause till the sound
finishes.

This does not happen each and every time, but often enough to drive one
nuts!

My system was also very unstable while this was happening. Until I turned
off all system event sounds. Now all works fantastic. System very stable.

I have an AMD x2 dual core 4600+. 3gig DDR2 800mhz

Anybody have any suggestions. This must have something to do with whether
the sound runs syncronous or a-syncronous. or perhaps with buffering?

Your insight and help is appriciated. Thanks


VictorLion

3. No sound in WMP but sound OK on other players, internet, etc.

4. System sounds and iTunes playback level

5. Sound sound no sound

6. Sound distortion with WMP9/MovieMaker2 playing AVIs [CMI8738 onboard sound and DX sound hardware acceleration]

7. cd sound works, but system sounds don't...

8. no sound, sound, no sound

9. Sound Sound Sound...

10. No system sound alerts (sound scheme)

11. No sounds from web sites or system sounds

12. No Starup Sound and Cannot preview sound in "Change sound scheme"

13. Cannot change new mail sound...other system sound problem

14. Sound distortion with WMP9/MovieMaker2 playing AVIs [CMI8738 onboard sound and DX sound hardware acceleration]

15. system sounds but no other sounds