Trouble displaying text

Trouble displaying text

Post by Haines Bro » Sun, 16 Oct 2005 06:16:36


I often receive mail in rmail (emacs 21.4.1) that seems to substitute
extended characters for plain ASCII. In previous emacs setups, I don't
recall anything quite like this. What kind of notation or coding is
being used here? How might I display the text legibly?

-----------------
Subject:
=?windows-1251?B?wuD4IOfg6uDnIOIg4ejr/P/w5O3u7CDo7fLl8O3l8i3s4OPg5+jt5SBLUw==?=X-MimeOLE:
Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
...

This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_0000_FD1C195C.A69D87F9
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_001_0001_B38A99FA.C14CE5A7"

------=_NextPart_001_0001_B38A99FA.C14CE5A7
Content-Type: text/plain;
charset="windows-1251"
Content-Transfer-Encoding: 8bit


?? !
??- KS-company ?? ?? ??? ? ? ?
--

Haines Brown
KB1GRM
 
 
 

Trouble displaying text

Post by Thorsten V » Sun, 16 Oct 2005 22:41:33

Haines Brown < XXXX@XXXXX.COM > writes:

[...]
^^^^^^^^^^^^

Your example is actually cyrillic text encoded in the 'windows-1251'
character set, which has been decoded to latin-1.

You probably have to run M-x codepage-setup RET 1251 RET before you
can decode this stuff.

Thorsten

 
 
 

Trouble displaying text

Post by Haines Bro » Mon, 17 Oct 2005 23:47:31

Thorsten Vitt < XXXX@XXXXX.COM > writes:


Thank you for the explanation. Is it possible to load this code page
automatically by placing in ~/.emacs:

(require 'codepage)
(codepage-setup 1251)
(define-coding-system-alias 'windows-1251 'cp1251)

--

Haines Brown
KB1GRM
 
 
 

Trouble displaying text

Post by Ivan Boldy » Tue, 18 Oct 2005 11:29:04


Yes; exactly that I do :)

--
Ivan Boldyrev

XML -- new language of ML family.