Very Strange XML/A Error - Nothing in Google

Very Strange XML/A Error - Nothing in Google

Post by news.micro » Sat, 24 Dec 2005 23:47:57


The error/fault code is: XA:XMLAnalysisError.88BA0801

"The Web server did not provide the expected server variable"

Here is an HTTP Trace:

=========================

Logged at, 12/23/2005 09:36:25:0154
Connection Opened, 12/23/2005 09:36:25:0094
Connection Closed, 12/23/2005 09:36:25:0154
Source, 127.0.0.1
Destination, rickb.lighthammer.com:80
# Bytes Client -> Server, 947
# Bytes Server -> Client, 976
Client Data, POST /xmla/msxisapi.dll HTTP/1.1

Content-Type: text/xml

User-Agent: Jakarta Commons-HttpClient/2.0.2

Host: localhost:9999

Content-Length: 743



<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><SOAP-ENV:Envelope
xmlns:SOAP-ENV=" http://www.yqcomputer.com/ "
xmlns:xsd=" http://www.yqcomputer.com/ "
xmlns:xsi=" http://www.yqcomputer.com/ "><SOAP-ENV:Body><Discov
er xmlns="urn:schemas-microsoft-com:xml-analysis"
SOAP-ENV:encodingStyle=" http://www.yqcomputer.com/ "><RequestT
ype>MDSCHEMA_CUBES</RequestType><Restrictions><RestrictionList><CATALOG_NAME
2000</CATALOG_NAME></RestrictionList></Restrictions><Properties><PropertyLis
t><DataSourceInfo>Local Analysis Server</DataSourceInfo><Catalog>Foodmart
2000</Catalog><Format>Tabular</Format><Content>SchemaData</Content></Propert
yList></Properties></Discover></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
Server Data, HTTP/1.1 100 Continue

Server: Microsoft-IIS/5.1

Date: Fri, 23 Dec 2005 14:35:28 GMT

X-Powered-By: ASP.NET



HTTP/1.1 500 Server Error

Server: Microsoft-IIS/5.1

Date: Fri, 23 Dec 2005 14:35:28 GMT

X-Powered-By: ASP.NET

Connection: close

Content-Type: text/xml; charset="utf-8"



<?xml version="1.0"?>

<SOAP-ENV:Envelope
xmlns:SOAP-ENV=" http://www.yqcomputer.com/ "
SOAP-ENV:encodingStyle=" http://www.yqcomputer.com/ ">

<SOAP-ENV:Body>

<SOAP-ENV:Fault xmlns:XA="urn:schemas-microsoft-com:xml-analysis">

<faultcode>XA:XMLAnalysisError.88BA0801</faultcode>

<faultstring>The Web server did not provide the expected server
variable.</faultstring>

<faultactor>urn:schemas-microsoft-com:xml-analysis</faultactor>

<detail>

<Error ErrorCode="2293893121" Description="The Web server did not provide
the expected server variable."
Source="urn:schemas-microsoft-com:xml-analysis"/></detail></SOAP-ENV:Fault><
/SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
 
 
 

Very Strange XML/A Error - Nothing in Google

Post by Akshai Mir » Thu, 29 Dec 2005 11:25:06

Are you hand-coding the client request? Probably its missing the SOAPAction
HTTP header... It should look like:

SOAPAction: "urn:schemas-microsoft-com:Execute"
or
SOAPAction: "urn:schemas-microsoft-com:Discover"

HTH,
Akshai

 
 
 

Very Strange XML/A Error - Nothing in Google

Post by Rick » Thu, 29 Dec 2005 22:12:00

wesome, Akshai! That was it. Had it in the Execute request but not the
Discover. Other XML/A servers didn't require it, but by the "letter of the
law" it should be in there. Works perfectly now.

You rule!

Have a great new year!

- Rick

"Akshai Mirchandani [MS]" < XXXX@XXXXX.COM > wrote in message
news: XXXX@XXXXX.COM ...
SOAPAction
newsgroup
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"><SOAP-ENV:Body><Discov
SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><RequestT
ype>MDSCHEMA_CUBES</RequestType><Restrictions><RestrictionList><CATALOG_NAME
2000</CATALOG_NAME></RestrictionList></Restrictions><Properties><PropertyLis
Server</DataSourceInfo><Catalog>Foodmart
2000</Catalog><Format>Tabular</Format><Content>SchemaData</Content></Propert
provide
Source="urn:schemas-microsoft-com:xml-analysis"/></detail></SOAP-ENV:Fault><