Basic authentication causes segmentation fault Basic authentication causes segmentation fault

Basic authentication causes segmentation fault Basic authentication causes segmentation fault

Post by rgp » Mon, 01 Nov 2004 02:34:38


Am using apache_1.3.32 (see my config args below).

Digest authentication works fine. But basic auth using either
AuthUserFile or AuthDBMUserFile causes the following error:

[Thu Oct 28 19:22:26 2004] [notice] child pid 27943 exit signal
Segmentation fault (11)

Any ideas?


My realm config from httpd.conf:

<Directory "/Users/acme/www/temp/">
AuthUserFile /usr/local/apache/passwd/basic.txt
AuthGroupFile /dev/null
AuthName acme
AuthType Basic
Require user acme
</Directory>

Used htpasswd to create basic.txt.


Apache config:

setenv SSL_BASE '/usr/local/ssl'; \
setenv EAPI_MM '../mm-1.3.1'; \
./configure \
--with-layout=Apache \
--enable-module=most \
--enable-module=ssl \
--enable-shared=max \
--activate-module=src/modules/perl/libperl.a \
--disable-shared=perl \
--without-execstrip
 
 
 

Basic authentication causes segmentation fault Basic authentication causes segmentation fault

Post by NiTeHaW » Mon, 01 Nov 2004 03:43:50


My suggestion is to switch AuthName and AuthType around with each other
to start off with.

In fact I'd put AuthType first.

 
 
 

Basic authentication causes segmentation fault Basic authentication causes segmentation fault

Post by rgp » Mon, 01 Nov 2004 22:33:00


Tried it -- made no difference. This may be a bug in mod_auth_apple.so
as I'm using Mac OSXS 10.3.
 
 
 

Basic authentication causes segmentation fault Basic authentication causes segmentation fault

Post by NiTeHaW » Tue, 02 Nov 2004 15:10:42


Probably, Sorry I couldn't be more help. But it would help everyone if
you mentioned what platform you were using, just so everyone could be
more help :)