gigabit nics for alpha?

gigabit nics for alpha?

Post by Alan Walpo » Wed, 30 Aug 2006 21:50:26


Hi,

I have an alphastation 200 running linux. I wanted to install a
gigabit nic in the card. I tried the intel gigabit card and the d-link
gigabit nic card. Neither card would function. Does anyone know of a
gigabit nic that will work with this computer with Linux?

I use debian etch with a 2.6.x kernel.

Thanks,

Alan
 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by Staffan Tj » Thu, 31 Aug 2006 04:36:55


Are you using AlphaBIOS or SRM? If the latter, does either card show up
properly if you do a SHOW SYSTEM from the >>> prompt?

 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by Alan Walpo » Thu, 31 Aug 2006 05:02:05

>>>>> "Staffan" == Staffan Tjernstrom < XXXX@XXXXX.COM > writes:

okay.

d-link card did not show up at all. 530T was the model. I returned
that to the store yesterday.

intel i82540EM 1000BASE-T Ethernet, rev. 2
shows up in devices and the driver loads without errors. However,
there is no network connection. It says cable is disconnected. I have
checked the cable with cable tester and tried several different
cables. Of interest this card will not work in any old pentium pro
systems I have around. I suspect something is not compatible. At least
in the alpha the card is seen.

Okay. I installed intel card in powermac beige g3 (very old mac). It
works perfectly. Go figure! The d-link card would not work in any old
pci based computers I have.

I guess the question is what pci 1000Base-T cards work in older pci
systems. I have read some information and most of the newer 1000Base-T
cards require pci 2.2 specs. Don't have a clue what pci specs these
systems use.

I guess it is time to throw this stuff away ;-)).

Thanks,

Alan



>> Hi,
>>
>> I have an alphastation 200 running linux. I wanted to install a
>> gigabit nic in the card. I tried the intel gigabit card and the
>> d-link gigabit nic card. Neither card would function. Does anyone
>> know of a gigabit nic that will work with this computer with
>> Linux?
>>
>> I use debian etch with a 2.6.x kernel.
>>
>> Thanks,
>>
>> Alan
>>
Staffan> Are you using AlphaBIOS or SRM? If the latter, does either
Staffan> card show up properly if you do a SHOW SYSTEM from the >>>
Staffan> prompt?
 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by Ms Rullg » Mon, 04 Sep 2006 06:21:45

Alan Walpool < XXXX@XXXXX.COM > writes:


I doubt the CPU in that machine would be fast enough to handle that
much traffic anyway.

--
Ms Rullgd
XXXX@XXXXX.COM
 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by DiskMa » Wed, 06 Sep 2006 15:19:05


That's what i was thinking.. I found some stats for a AlphaPC LX cluster,
and they used gigabit nics and their max through put was somewhere around
260/s max... Will L G
 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by Staffan Tj » Thu, 07 Sep 2006 03:56:27


Sounds about right given that we pretty much saturate a 1.25GHz EV67 if
we push max rates through all 4 ports on a quad 100 NIC.
 
 
 

gigabit nics for alpha?

Post by DiskMa » Thu, 07 Sep 2006 15:22:38


Here's the link I was reading about concerning that... I ran across it
sometime ago and that it, alpha clusters, was interesting. Scroll down to
the bottom of the page, they talk about some of the 'cons':
http://www.yqcomputer.com/