VS.NET 2003 + IIS 5.1 - A connection with server could not be established

VS.NET 2003 + IIS 5.1 - A connection with server could not be established

Post by Godzill » Sat, 09 Sep 2006 16:06:47


Hi all,

My problem is when I open a ASP.NET Project in VS.NET 2003, it shows up
"A connection with server could not be established". Both new projects
and existing project are not working!

I am using VS.NET 2003 with buildin .NET framwork 1.1 on a machine with
IIS 5.1. However, since I want to develop ASP.NET 2.0, I downloaded the
.NET framework 2.0. I didn't try the connection before I install the
.NET framwork 2.0. However, I used VS.NET 2003 + IIS 5.1 + ASP.NET 1.1
before with no problem, i think the problem is due to the configuration
of the comp.

I have tried to use this solution:

Open VS.NET 2003 and go to TOOLS ->OPTIONS
Select PROJECTS and goto WEB SETTINGS
Click on CONNECTION SETTINGS and choose LAN SETTINGS
In proxy server section check the "Bypass proxy server for local
addresses". If it is grayed out, check "Use proxy server....." option
but leave the address and port fields blank. Then check the second
option and select OK for every window. You should be good to go...

However, it does not work for me.Therefore, I tried to shut the
firewall down, but it still not working!

I want to ask if there are still any althernative solution for this
problem?

Thanks!!!

Mandy
 
 
 

1. Can not establish connection with pocket pc device in vs.net 2003

2. VS.net, IIS 5.1, SQL server


I'm trying to build a website that Access's a database

I'm using VisualBasic.net, the Website is hosted on IIS 5.1 from windows XP and the Database is on
SQL server

I've followed a walk thru that I got in the help files. Essentially it uses an OLEDBDataAdapter, a Dataset, and a Datagrid.
It builds without any arrors but when I run the program or load it from Internet Explorer I get an error message that say'
access denied. The problem seems to be with the line of code "OLEDBDataAdapter1.Fill(dsAuthors1)

I've tried everything I can think of but I can't get it to wor
When I run a basically identical Windows Application (rather than a web app) it works.
I've tried using various types of database

I think the problem is with some sort of security settings either in the Internet Information Server, or the SQL Serve
but I can't find anything in the documentation

Any help would be greatly appreciated

3. Can not open the database; VS.net 2002/Framework 1.0/IIS 5.1

4. Remote Components for VS6, VS.NET 2002 & VS.NET 2003 on Windows 2003 Server

5. VS.NET 2003 not able to create ASP.NET because of IIS

6. free DPack for VS.NET 2003/2005 v2.5.1

7. Port from iis 5.1 (xp) to iis 6.0 (server 2003)

8. ANN: free DPack for VS.NET 2003/2005 v2.5.1

9. SAPI 5.1 != VS.NET 2003

10. IIS 5.1 vs any 'server IIS'

11. SqlCeReplication property values for replicating a SQL Server db via IIS using VS.NET 2003 -

12. very lost - VS 2003, IIS 5.1

13. Upgrade from VS.NET 2003 Beta 1 to VS.NET 2003 fails

14. very lost - VS 2003, IIS 5.1 REPOST

15. VS.net 2003 and IIS 5.0 - 500 Internal Server Error