Powerbook 1400

Powerbook 1400

Post by chaimrober » Tue, 03 Apr 2007 07:59:42


I have a nice "brand new" 1400c/166.

Just picked up a Glibal Village Platinum card with 10base ethernet.

Can't seem to get the damn thing to connect in Netscape 3.

TCP/IP settings aren't right, but maybe you have some thoughts for me?

I have my:

IP
Subnet Mask
Default Gateway
DHCP Server
DNS Servers - 1st one is the same as the DHCP

On the 1400 TCP/IP settings I have fields for:

IP
Subnet
Router
Name Server
Search domain - start and end
additional search servers

How do these numbers match up???

I have all drivers and software installed.

At this point I get a message saying something to the effect that
"www.*******.com cannot be found because it does not have a dns
server."

The little comets go by in the little Netscape picture - just no other
action.

Thank you very much for your help.
 
 
 

Powerbook 1400

Post by chaimrober » Tue, 03 Apr 2007 08:01:33

Also, it is OS 7.6.1

Scientific Atlanta DPX2203 Modem

Optimum Online/Cablevision

 
 
 

Powerbook 1400

Post by gsm » Tue, 03 Apr 2007 12:14:12


Are you sure it works and you have the correct drivers?

Are you sure the cable modem connection works?

Are you sure the cable modem will work at 10mbit? A friend had
a Motorola that would not.

Do you have the correct ethernet cable? You probably require a
"crossover cable" which has pins 1 connected to 6, 2 connected to 3,
3 connected to 2 and 6 connected to 1. Counted from the right with
the tab up and the plug facing you.

Does your cable company/ISP provide a direct connection or require
a "tunnel"?


pick it up automaticaly if the connection works.










leave it blank. It only matters if you were inside a private network.



Try using " http://www.yqcomputer.com/ " (without the quotes). If that works
you have a DNS problem. If it doesn't there is a bigger problem.

How much RAM do you have on it? I have a PB1400 with 16m RAM running
7.6.1 and one with 64m running 9.1. If you have enough for 8.6 or 9.1,
then it will run a lot faster.

Geoff.

--
Geoffrey S. Mendelson, Jerusalem, Israel XXXX@XXXXX.COM N3OWJ/4X1GM
IL Voice: (07)-7424-1667 Fax ONLY: 972-2-648-1443 U.S. Voice: 1-215-821-1838
Visit my 'blog at http://www.yqcomputer.com/
 
 
 

Powerbook 1400

Post by chaimrober » Tue, 03 Apr 2007 12:27:36


I'll give this all a shot.

Todah rabah.

The PB1400c is 166 Mhz with 64mb RAM
 
 
 

Powerbook 1400

Post by deepMacson » Wed, 04 Apr 2007 16:19:48

In article < XXXX@XXXXX.COM >,



If you have appletalk off, maybe it's setup ok.
With adsl you may have to go to a specific address/browser to register your
ethernet # and for that you may need Netscape 4.08 (?) but maybe not.
For cable I don't know.