apache 2.0.52 - tomcat 5 issue using mod_jk

apache 2.0.52 - tomcat 5 issue using mod_jk

Post by george.mih » Wed, 02 Feb 2005 05:03:02


I'm trying to get Apache 2.0.52 to work with Tomcat 5.0.28 using mod_jk
1.2.8. The docs are pretty straigtforward, but I keep getting this
error in the apache error logs:

wc_get_worker_for_name::jk_worker.c (92): did not find a worker worker1

This is what's in my httpd.conf:

LoadModule jk_module modules/mod_jk.so

JkWorkersFile conf/worker.properties
JkLogFile logs/mod_jk.log
JkLogLevel trace
JkLogStampFormat "[%a %b %d %H:%M:%S %Y] "
JkOptions +ForwardKeySize +ForwardURICompat +ForwardDirectories
JkRequestLogFormat "%w %V %T"

#JkMount /test/*.jsp worker1
JkMount "c:/Program Files/Apache Software Foundation/Tomcat
5.0/webapps/jsp-examples/*.jsp" worker1

JkAutoAlias "c:/Program Files/Apache Software Foundation/Tomcat
5.0/webapps"

This is what's in my worker.properties:

worker.list=worker1
# Set properties for worker1 (ajp13)
worker.worker1.type=ajp13
worker.worker1.host=locahost
worker.worker1.port=8009
worker.worker1.lbfactor=50
worker.worker1.cachesize=10
worker.worker1.cache_timeout=600
worker.worker1.socket_keepalive=1
worker.worker1.socket_timeout=300

JSP's work fine through Tomcat directly, but through apache I keep
getting the 500 error. I also have the connector tag in tomcat set to
port 8009.

Any help is greatly appreciated. Thanks.
 
 
 

apache 2.0.52 - tomcat 5 issue using mod_jk

Post by huy » Wed, 02 Feb 2005 19:38:15

Hi George,



Try putting in the full path for the JkWorkersFile. (See below for why I
think it doesn't work).


Your JKMount looks wrong because you're pointing it to the actual file
directory when it should be the url path (I think). My one mounts the
actual url path
eg. http://host/application_base_url_path
JkMount /application_base_url_path/*.jsp

This is ok though to point file system.


This looks okay except I also set

workers.tomcat_home
works.java_home

just in case.

Hope this helps

Huy