ActiveSync won't work with my Mio 168

ActiveSync won't work with my Mio 168

Post by Tony » Sat, 27 Jan 2007 02:19:00


Help please. I had to change the battery on my Mio 168 and now
ActiveSync won't work with a USB connection. I've upgrade to
ActiveSync 4.2 but my PC can't find the Mio. Any ideas? Thanks.
Tony. H
 
 
 

ActiveSync won't work with my Mio 168

Post by Raj Pilla » Sat, 27 Jan 2007 22:52:36

Hi,

Did you try performing a soft reset and then a sync? When connected to the
computer, does it appear in your Device Manager? Wouldn't suggest the
ActiveSync version upgrade unless you are also using a WM 5.0 device.

--
Regards,
Raj Pillai
Microsoft MVP - Mobile Devices
http://www.yqcomputer.com/

 
 
 

ActiveSync won't work with my Mio 168

Post by Tony » Sun, 28 Jan 2007 00:34:15


Yes I did a sift reset. I've also reinstalled activesynch 3.7 which
was originally supplied with teh device. No it does not appear in
device manager.
 
 
 

ActiveSync won't work with my Mio 168

Post by Raj Pilla » Mon, 29 Jan 2007 04:26:20

Hi Tony,

Since the device was synchronizing earlier and you also mention that you
have installed the originally supplied version of ActiveSync it wouldn't be
a driver issue the way I see it. Here are a few recommendation if its
not getting detected under the Device Manager:

1. Click Start, then click Run. Type the following:

devmgmt.msc

Click Ok. This should open up the device manager.

2. Connect your Pocket PC via USB and see if you are getting an entry at the
bottom Windows CE USB Devices.

3. If not, then on the menu click Action -> Scan for hardware changes.

If that doesn't help, try a different USB port. If this also doesn't help,
then try connecting to another computer and see if its failing there. If it
does, then the issue might be hardware/cable related.

--
Regards,
Raj Pillai
Microsoft MVP - Mobile Devices
http://www.yqcomputer.com/