problem navigating to a form which displays a jpeg image

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by VG9waGVyU » Thu, 26 May 2005 03:22:08

I am using a form which includes an image for each record (similar to the
employees form in the Northwind database). When I move to a form that
displays a jpeg image I see message flash on the screen and vanish before
there is any chance of reading it. This doesn't happen with bitmap images
and the file size of the image does not seem to be a factor. The following
line of code seems to cause the problem:

Me![ImageFrame].Picture = fName

Can anyone explain why this is happening and/or suggest a solution?

 
 
 

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by VG9waGVyU » Thu, 26 May 2005 06:44:03

Btw, I tried putting a jpeg image in the Northwind Employees form and found
that it exhibits the same behavoir.

 
 
 

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by Stephen Le » Thu, 26 May 2005 07:19:01

You need to modify the Registry to tell Access no to display the
"Loading Image" dialog. This is important not just for display/speed
purposes but also to alleviate a resources/memory Bug.
http://www.yqcomputer.com/

HTH
Stephen Lebans
http://www.yqcomputer.com/
Access Code, Tips and Tricks
Please respond only to the newsgroups so everyone can benefit.




found

to the
that
before
images
following
 
 
 

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by VG9waGVyU » Fri, 27 May 2005 13:19:01

Thank you, Stephen, for your reply and information. Unfortunately the
problem persists. The change to the registry did not seem to have any effect
and the code shown on the web page was WAAAAAY over my head.

So, I'm back to square one. Any other ideas? ...anyone...
 
 
 

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by Stephen Le » Fri, 27 May 2005 13:36:38

Phil if you GoogleGroups search for this issue with my name you will
find a few threads detailing the resolution to this issue. Depending
how/what profile you log onto your system the registry change you posted
needs to be modified in multiple areas.

The changes have to be made in HKEY_CURRENT_USER as well if my memory
serves me correctly.


HTH
Stephen Lebans
http://www.yqcomputer.com/
Access Code, Tips and Tricks
Please respond only to the newsgroups so everyone can benefit.




effect



and

(similar
form
vanish
bitmap
The
solution?
 
 
 

problem navigating to a form which displays a jpeg image

Post by VG9waGVyU » Sun, 29 May 2005 01:14:01

Success! Changing that setting in the second hive was what I needed. Thank
you, Stephen.