Analysis Services Database & OLAP Service Problems

Analysis Services Database & OLAP Service Problems

Post by pfk9200 » Fri, 18 Jun 2004 04:04:38


We had a disk crash on our server a few days ago, which was where the
Analysis Services database files were stored - the disk was replaced
and the contents restored from the drive backup. I'm now having
trouble getting back online with my OLAP database.

When I get into Analysis Manager, I am not able to do anything with
the OLAP database - I can see the database okay, but Analysis Manager
freezes everytime I click on the database name, overwrite the database
with a restore of an archive, or delete the database all together.

I have tried manually stopping & starting the OLAP service (through
the Control Panel / Services window) - the service stops okay, but
gets stuck in the "Starting" status when I try and start it. The
service did start okay after a reboot last night, but I have the same
problems mentioned above whenever I try to do anything with the
database. And the service once again gets stuck in the "Starting"
status when I try to manually stop/start it.

Thanks in advance for any help on this issue.

Pete
 
 
 

Analysis Services Database & OLAP Service Problems

Post by pfk9200 » Fri, 18 Jun 2004 14:30:43

Sorry for the double post on this issue :)

I did resolve the issue I was having - turns out I had a corrupt
database. I found the following MS article
http://www.yqcomputer.com/ ;en-us;278325 that
talks about OLAP server issues when trying to deal with a corrupted
database. THe suggested workaround did not solve the problem - I
ended up changing the Analysis Server data drive, then stopped/started
the server successfully, as it was able to bypass the corrupted
database.

Pete