Local Area Connection disappeared from Network and Dial-up Connections!

Local Area Connection disappeared from Network and Dial-up Connections!

Post by Michel Mer » Thu, 17 May 2007 22:21:10


I am writing from a PC with W2KSP4 (Athlon XP 2000+, Gigabyte GA-7VA, VIA KT400, Windows 2000 SP4).

In "Start > Settings > Network and Dial-up Connections" I had a Local Area Connection (renamed "C108" because still earlier I had 2 NICs and 2 Connections).

A few days ago I bought a USB/WiFi dongle (Netgear WG111v2), but it didn't work so I returned it.

Unfortunately when I uninstalled and unplugged the soft/hard wares, that Local Area Connection had disappeared! And when trying to set a new one, I couldn't:

"Make New Connection" offers 5 alternatives, all very restrictive and outdated:

- Dial-up to private network
- Dial-up to the Internet
- Connect to a private network through the Internet
- Accept incoming connections
- Connect directly to another computer

When choosing the last one, I am offered only "Host" and "Guest", any of those requiring I chose from the available COM and LPT1 connections, but no way to chose the available NICs. Found no other ways. Anyone can help? TIA,

Versailles, Wed 16 May 2007 15:21:10 +0200
 
 
 

Local Area Connection disappeared from Network and Dial-up Connections!

Post by Phillip Wi » Fri, 18 May 2007 00:17:57

You don't "Make a new connection",...you install a new Nic.
You uninstalled the one you had,..you have to replace it with something.

No Nic = No Local Area Connection

--
Phillip Windell
www.wandtv.com

The views expressed, are my own and not those of my employer, or Microsoft, or
anyone else associated with me, including my cats.
-----------------------------------------------------



I am writing from a PC with W2KSP4 (Athlon XP 2000+, Gigabyte GA-7VA, VIA KT400,
Windows 2000 SP4).

In "Start > Settings > Network and Dial-up Connections" I had a Local Area
Connection (renamed "C108" because still earlier I had 2 NICs and 2
Connections).

A few days ago I bought a USB/WiFi dongle (Netgear WG111v2), but it didn't work
so I returned it.

Unfortunately when I uninstalled and unplugged the soft/hard wares, that Local
Area Connection had disappeared! And when trying to set a new one, I couldn't:

"Make New Connection" offers 5 alternatives, all very restrictive and outdated:

- Dial-up to private network
- Dial-up to the Internet
- Connect to a private network through the Internet
- Accept incoming connections
- Connect directly to another computer

When choosing the last one, I am offered only "Host" and "Guest", any of those
requiring I chose from the available COM and LPT1 connections, but no way to
chose the available NICs. Found no other ways. Anyone can help? TIA,

Versailles, Wed 16 May 2007 15:21:10 +0200