Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by QnJpYW4gTW » Sat, 30 Jul 2005 03:49:08


I have been trying to resolve an issue for a group of users that use Windows
2000 TS to remote to a desktop and use IE. Some details:

Windows 2000 SP4 with patches current to June patch releases.
IE 6 SP1 With Sun Java installed, but MS VM is default VM being used.
Server is a domain controller, but users are allowed local logon rights,
sufficient for running all applications.
No pop-up blocking software is installed on system.

When an admin is signed on to server, all Javascript page links (open.window
methods) work as they should. A good example would be opening a yahoo webmail
account and selecting the print option. When a regular user signs on to the
system they receive an error when trying to open a javascript link:
A Runtime Error has occurred. Do you wish to debug? Error: Access is denied

It sure sounds like a permissions issue, either file or registry. I've
loaded RegMon and FileMon from Sysinternals, and haven't seen any failures
while testing. As soon as I place a test user into the admin group, it works
as expected; when the user is removed again I start seeing error messages.

Has anyone else seen this behavior before?
 
 
 

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by UGF0cmljay » Tue, 02 Aug 2005 03:24:02

Having regmon & filemon running on the console as an administrator should log
access denied errors when a normal user runs IE from a session and encounters
this problem. You just have to filter out all of the other events that are
logged.

--
Patrick Rouse
Microsoft MVP - Terminal Server
http://www.yqcomputer.com/

 
 
 

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by VmxhZGtvIE » Tue, 11 Oct 2005 06:02:03

I have the same problem. If you have the right solution, please email me at
XXXX@XXXXX.COM

thanks
--
Vladko Malis


rian McIntyre" napsal (napsala):
 
 
 

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by UGF0cmljay » Tue, 11 Oct 2005 06:40:02

Did you use Regmon & Filemon yet?
--
Patrick Rouse
Microsoft MVP - Terminal Server
http://www.yqcomputer.com/
 
 
 

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by VmxhZGtvIE » Tue, 11 Oct 2005 15:51:02

first timer in these tools :-)

these lines are repeating:
8:36:36 IEXPLORE.EXE:2800 OpenKey HKCU\SOFTWARE\Classes\PROTOCOLS\Handler\javascript REPARSE
8:36:36 IEXPLORE.EXE:2800 OpenKey HKCU\PROTOCOLS\Handler\javascript NOT
FOUND


--
Vladko Malis
 
 
 

Javascript failing in IE for domain users logged into TS

Post by UGF0cmljay » Tue, 11 Oct 2005 21:18:05

From looking at this I'd check the following location for a user that works,
and copy the this information to users via logon script (if it is actually
missing from other user's hives)

HKCU\PROTOCOLS\Handler\javascript

On my computer this information is in
HKEY_CLASSES_ROOT\PROTOCOLS\Handler\javascript, NOT HKCU

You could also re-install your JRE while in install more, or logon as an
administrator that doesn't have a current profile, put the system in install
mode and launch your Java App.

--
Patrick Rouse
Microsoft MVP - Terminal Server
http://www.yqcomputer.com/